РЕЗУЛТАТИ, КАЧЕСТВО И БЕЗОПАСНОСТ
greenfood-bg.alle.bg

Турмалинова яка против шипове-37.00 лв

Яка с Турмалин с затоплящо действие
Използва се при шипове и болки във врата.

Начин на употреба:

яката трябва да приляга плътно до повърхността на кожата (колкото по-плътен е контактът с кожата, толкова по-бърз и по-ефективен е резултът). Добре е при суха кожа третираната повърхност да се овлажни леко преди поставянето на яката.

При хронични проблеми третирането на мястото започва с 20 минути 2 пъти на ден и постепенно се увеличава до 2 - 3 часа 2 пъти на ден.

Зачервяването и усещането за парене на кожата е нормално и не причинява никаква вреда - тези симптоми изчезват след няколко часа. За да се намали зачервяването, може да се съкрати времето за използване на яката.

Противопоказания:

не трябва да се използва при висока температура и склонност към кървене, не е подходящо да се използва от бременни жени, деца и болни с тежка форма на енцефалопатия, при термоанестезия или при увредена повърхност на кожата. Да не се използва от хора с вграден пейсмейкър. При предразположение към алергии, ползването да става с повишено внимание. При  увреждане на меките тъкани да се използва 24 - 48 часа след инцидента.

Характеристики:

при контакт с човешкото тяло турмалинът отделя микроток, отрицателни йони и дълговълнови инфрачервени лъчи. Те активират работата на клетките, разширяват кръвоносните съдове, подобряват кръвообращението и метаболизма, успокояват нервната система, премахват чувството за  болка.

Въздействие върху организма:

затоплящата турмалинова яка е много подходяща за хора, които страдат от

  • болки в шийните прешлени
  • остеохондроза или периартрит на раменните стави.

Използването на яката:

  • облекчава изтръпването и спазмите в областта на врата
  • подобрява притока на кръв към главния мозък.

Турмалиновата яка може да се използва и за всяка друга част на тялото при спешни случаи - вътрешната повърхност се притиска към болезненото място.

Ползотворното въздействие на яката може да се използва още и при:

  • болки в ушите
  • проблеми в различни области на гръбначния стълб
  • зъбобол - апликаторът се налага върху болезненото място на лицето
  • настинка
  • синузит - яката може да бъде поставена в областта на  носа.

Процедурата трае 20 минути, но може да бъде повторена няколко пъти, докато болката изчезне.

Поддържане на турмалиновата яка:

изпирането да се извършна при температура на водата 40о - 45о С. Да не се използват перилни препарати, избелители, обикновен сапун. Препоръчва се използването на Турмалинов сапун или на натурални препарати. Времето за изпиране да не е по-дълго от 5 минути.

За възстановяване свойствата на турмалина се препоръчва на всеки 7 - 10 дни яката да се поставя за около 2 часа откъм вътрешената (работната) страна на директна слънчева светлина (не през стъкло). В студените сезони - без слънчеви дни, възстановяването може да се направи, като яката се постави в близост до източник на топлина (радиатор, закрита камина и др.), но не до открит огън.

Състав: турмалинов прах и специален топлинен индукционен материал.


Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.